Det var åter dags för en seriepremiär för Romelanda UF. Många frågor fanns inför mötet denna skärtorsdag: Hur ser truppen ut? Är det dags att vinna en premiärmatch för första gången sen 00-talet? IF Vardar/Makedonija tog emot RUF på Backavallen och Romelanda startade med följande:
LB Larsson
Gustav Alfons Osberg
Max Granäng

Avbytare: Hugo Jonasson, Oscar Arfvidsson, Henrik Björnrud och Oscar Marek.

Romelanda startade bra och kunde tidigt i matchen hitta lägen. I minut 3 hittas Max Harris i straffområdet och han kan trycka in 0-1. Vanligt förekommande efter ett tidigt mål är att man sänker tempot och hamnar på hälarna vilket hände för RUF. De följande 25 minuterna efter målet var kantat av svajigt spel och konstiga beslut från de gulsvarta spelarna. Filip Mattiasson som gör tävlingsdebut i RUF-tröjan är stabil och ser till att ställningen hålls till 0-1. Efter ca. 30 (29') spelade kan Vardar/Makedonija genom en kontring sätta ett kvitteringsmål. Motståndarspelaren får till en drömträff och sätter bollen i bortre kryss från nästan 30m. Det är bara att lyfta på hatten.

Målet får RUF-spelarna att vakna till och spelet ser genast bättre ut och ett par bra chanser kan skapas. I minut 32 får RUF en hörna. LB slår en fin boll som dimper ner i boxen och Fille Larsson är starkast och kan peta in 1-2 till RUF. Följande 10 minuterna är styrda av Romelanda och ytterligare chanser skapas men tyvärr utan resultat. I slutskedet av första halvlek kan vi dryga ut ledningen, återigen via hörna. Osberg lyckas med konststycket att slå den rakt i mål och ställningen i halvtid skrivs 1-3.

Andra halvlek startar inte på bästa sätt för de gulsvarta. Vi är svajiga i spelet och tar felbeslut vilket resulterar i att vi blir tillbaka tryckta och i minut 51 reducerar Vardar till 2-3. VI hittar inte rikigt den nivån av fotboll som vi kan och följande 20 kantas av vad man kallar Hawaii-fotboll med mycket upp och ner. Vi har ett par lägen som hade kunnat resultera i mål men ibland vill det sig inte.

I minut 71 tappar RUF boll i omställningen och Vardar kan sätta fart mot Romelandas mål. En passning snett inåt bakåt hittar en vardarspelare som prickar in en kvittering. Matchens sista 20 är inte fyllda med något fint spel men vi hittar lite lägen men inget vill sig riktigt. När det ser ut som att ytterligare en premiärmatch tillskrivs ett kryss hittar Harris med en fint inlägg Henke Björnruds panna som distinkt trycker in segermålet i minut 94.

Sammanfattningsvis kan man säga att det var mycket av typisk premiär där mycket nerver verkar ha styrt beslutsfattandet hos de gulsvarta spelarna. Dock kan RUF tillskrivas en seger i premiären vilket många i truppen aldrig har varit med om. Nästa vecka gästas vi av Götaholm på Romevi konstgräs, fredag 14/4 19:30.

Filip Mattiasson 1 0 0 0 3 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng