D. Bengtsson
Sjöberg - Kaage (C) - F. Larsson
Mattiasson

Bänken: A. Svensson, P. Persson, C. Olsson, Jonasson, Sjösvärd

Efter en strålande säsongsinledning åkte RUF till Bergsjövallen för att möta Bergsjö IF. Efter en bra uppvärmning fanns det gott hopp om att inkassera ytterligare tre poäng, men när matchen började hamnade Romelanda ganska tidigt i problem, där man inte riktigt fick tag på bollen och där man ofta hamnade fel i positionerna försvarsmässigt. Tidigt i matchen tvingades man också till ett byte, då Gustav Flodin fick lämna planen på grund av skada. Alfons Svensson byttes in på kanten.

Efter 14 minuter kunde Bergsjö IF ta ledningen. Det var deras första riktigt klara målchans, men samtidigt var det inte alls orättvist sett till spelet. Hemmalagets duktige vänsterytter snurrade upp Romelandaförsvaret och serverade en kollega öppet mål inne i straffområdet. 1-0.

En olycka kommer sällan ensam, brukar man ju säga. Och bara fem minuter senare kom en lång boll från Bergsjö upp mot vänsteryttern som med en fin touch gled förbi sin försvarare och återigen serverade öppet mål. 2-0 i matchens 19:e minut, en usel start för Romelandas del.

Efter detta mål sjönk hemmalaget ner lite i planen. RUF började komma in i matchen och slog lite längre bollar bakom motståndarnas ytterbackar, vilket vållade en hel del problem för hemmalaget. I matchens 28:e minut fick Max Harris ett inspel i boxen där han gjordes ned. Domaren pekade på straffpunkten och Daniel Larsson var lika säker som vanligt. 2-1!

Resterande del av den första halvleken försökte RUF ösa på för att åstadkomma ett kvitteringsmål. Man hade en boll inne i mål som dömdes bort för offside, men förutom det var det mest "nästan-chanser" där man var på väg att få fina lägen men där den sista touchen inte riktigt satt där den skulle. Känslan när domaren blåste för halvtid var dock att RUF nu hade initiativet i matchen och goda möjligheter att vända på steken. Ett byte gjordes i paus; Filip Larsson lämnade planen och Carl Olsson byttes in.

Stora delar av den andra halvleken handlade sedan om att RUF försökte ösa på framåt medan Bergsjö IF slet med näbbar och klor för att försvara sin ledning. Romelanda skapade flera fina målchanser som inte förvaltades, bland annat hade man några farliga inlägg där anfallarna i boxen inte fick ordentlig träff och man hade också ett par hörnor där bland annat Daniel Larsson hade ett utmärkt nickläge som gick utanför målramen.

Vid ännu ett tillfälle hade Romelanda en boll i nätmaskorna, men denna gång blåstes Daniel Larssons mål bort för hands, vilket nog var korrekt. Slutskedet av matchen blev sedan ganska irriterat med en hel del spelavbrott. Bergsjö IF stack upp med några enstaka kontringar, bland annat hade man ett rent friläge där Romelandas målvakt stod för en bra räddning.

Känslan att det där sista inte riktigt ville sig fortsatte när klockan närmade sig full tid. Någon minut in på tillägstiden fick dock Romelanda, lite slumpartat, ett gyllene läge att kvittera. Efter en längre boll fick Max Harris ett friläge, men en tröttkörd Romelandaanfallare fick felträff och bollen gick utanför målramen. Detta var helt enkelt inte Romelandas dag, och slutresultatet skrevs till 2-1.

Sammanfattningsvis var det en dålig start på matchen som sänkte Romelanda denna gång. En dag när inte riktigt målskyttet stämmer har man inte råd att släppa ett tvåmålsunderläge innan man vaknar till. Utöver detta står RUF ändå i 60-65 minuter för en prestationsmässigt klart godkänd match där man med normal utdelning hade gjort minst ett mål till även om de sista detaljerna inte riktigt stämde. Efter fem omgångar leder RUF fortfarande serien, och i nästa veckas gräspremiär väntar en spännande match mot Pushers BK/Masthuggets BK som ligger på andra plats med samma poäng.