P. Persson
F. Larsson - Kaage (C) - C. Olsson
Mattiasson

Bänken: Björnrud, Jonasson, Sjöberg, Stångberg, Sjösvärd

I strålande solsken var det dags för gräspremiär och toppmöte mellan RUF på förstaplatsen och tvåan Pushers BK/Masthuggets BK. Ett laddat hemmalag fick sparka igång matchen.

RUF hade en spelplan att inleda med ett enklare, rakare spel den första kvarten då underlaget på Romevis A-plan fortfarande är ganska ojämnt. Det var dock tidigt i matchen tydligt att bortalaget skulle bjuda på ett tuft motstånd. När RUF inte riktigt hittade rätt i presspelet kunde Pushers tidigt skapa ett par bra målchanser där Filip Mattiasson i Romelandas mål fick göra ett par fina räddningar.

När matchbilden så småningom stabiliserade sig utvecklades det hela till en jämn och relativt chansfattig tillställning. Årets första gräsmatch brukar ju suga lite extra i benen samtidigt som touchen inte riktigt sitter där, och detta påverkade nog för båda lagen. Romelanda stod dock för en klart godkänd arbetsinsats, och med aktiv coachning där de offensiva spelarna fick turas om med att spela och vila på bänken kunde RUF ändå hålla ett hyfsat piggt manskap på planen.

Bara minuten innan halvtidsvilan kunde RUF ta ledningen. Daniel Larsson sparkades ned i straffområdet och domaren blåste för straff. Daniel tog själv hand om 11-meterssparken och skickade säkert in 1-0 för RUF, ett riktigt härligt mål att få precis innan paus i en jämn match. Kort senare blåste domaren av spelet.

I och med det sena ledningsmålet såg det mesta ljust ut för Romelandas del. Man startade också den andra halvleken spelsmässigt stabilt, men i den 53:e minuten lyckades bortalaget lite plötsligt komma till ett fint inläggsläge från vänsterkanten. Bollen lyftes in till deras skicklige anfallare som nickade in kvitteringen till 1-1.

Efter detta mål kom en period där Pushers tog över det mesta av spelet. RUF hade det lite kämpigt i positionsspelet och släppte till ett par halvchanser. Det kändes allt annat än stabilt och initiativet i matchen höll på att tippa över till motståndarnas fördel.

Efter att ha rett ut några kämpiga minuter kunde dock Romelanda åter ta ledningen i matchen. Daniel "LB" Bengtsson trixade sig mycket elegant förbi ett par försvarsspelare innan han blev nedgjord av motståndarnas målvakt. Dagens andra straff var ett faktum och Daniel Larsson var ännu en gång säker från 11-meter. 2-1!

I och med ledningsmålet hade Romelanda åter kämpat sig in i matchen och spelet kändes ännu en gång stabilt. Ändå var lättnaden stor när RUF kunde utöka sin ledning med kvarten kvar att spela. Daniel Bengtsson tog sig runt bevakningen på vänsterkanten och serverade Max Harris i straffområdet som kunde skjuta in 3-1.

Pushers gjorde sedan vad man kunde för att åstadkomma ett reduceringsmål. Man skapade ett par bra chanser. Bland annat hade man en farlig hörna som rensades undan av Carl Olsson på mållinjen och med några minuter kvar hade man en frispark som via Filip Mattiassons fingrar gick i ribban, ned på mållinjen och ut. RUF hade dock också ett par hyggliga omställningslägen i matchens slutskede, och det kändes aldrig som att det var någon totalpanik. Tiden tickade på, och efter dryga 90 minuter blåste domaren i sin pipa och RUF hade inkasserat årets femte trepoängare.

Sammanfattningsvis en jämn fotbollsmatch där RUF var strået vassare då man lyckades göra mål vid helt rätt tillfällen. Pushers BK/Masthuggets BK är det klart bästa laget man mött i serien hittills, och undertecknad blir inte förvånad om man kommer att hålla sig kvar i toppstriden. Extra positivt att ta med sig från denna match var att RUF lyckades vända en matchbild som såg ganska bekymmersam ut i början av den andra halvleken till en i slutändan stabil seger.