Sjöberg - F. Larsson - C. Olsson
Mattiasson

Bänken: Jonasson, A. Svensson, Björnrud, Marek, Sjösvärd

Ett lite kortare referat denna gång...

RUF var stora förhandsfavoriter i en sådan där lurig match som man bara ska vinna. Lyckligtvis startade dock RUF matchen mycket bra och det stod tidigt klart att det var klasskillnad mellan lagen.

Första målet kom redan efter sju minuter och får sättas upp på turkontot. En Nolförsvarare spelade hem bollen till egen målvakt, men på något sätt studsade bollen över foten på gästernas burväktare och in i eget mål. Max Harris har tydligen god hand med domarna i år, då han skrevs som målskytt. Precis som förra veckan följer referatförfattaren officiella rapporten...

Knappt tio minuter senare kunde Jonathan Böhm utöka ledningen till 2-0. Det hela kändes mycket stabilt, och i mitten av halvleken kunde RUF döda tillställningen fullständigt. Med mål i minut 25 (Daniel Larsson), 27 och 28 (två gånger Martin Granäng) sprang RUF ifrån till 5-0 och detta i ett läge när bortalaget inte varit i närheten av en målchans.

I slutet av halvleken drog RUF onödigt på sig en straff efter ett klumpigt försvarsingripande. Filip Mattiasson gick åt rätt håll och var mycket nära att rädda, men 5-1 i 43:e minuten fastställde halvtidsresultatet.

Romelanda gjorde tre byten i paus: Gustav Flodin, Max Harris och Fredrik Sjöberg gick av till förmån för Alfons Svensson, Henrik Björnrud och Hugo Jonasson.

Den andra halvleken blev sedan en ganska sömning transportsträcka. Nol skapade ett friläge tidigt i halvleken som avkrävde Mattiasson en fin räddning, men i övrigt var det lugnt bakåt. Framåt skapade RUF ett par hyfsade chanser, bland annat hade man hela nio hörnor under den andra halvleken. En av dessa slog Fredrik Sjöberg rakt in i mål i den 67:e minuten till 6-1 för hemmalaget. Ytterligare några hörnor blev riktigt farliga och RUF borde nog ha petat in någon boll till. 6-1 stod sig dock tiden ut, och RUF kunde inkassera årets fjärde raka trepoängare på lika många försök!

Sammanfattningsvis en bra match från RUF:s sida, då man aldrig lät det bli spännande utan avgjorde matchen tidigt. För övrigt går det inte att dra några större växlar på denna match, men det känns naturligtvis bra att fortfarande efter fyra omgångar stå på full poäng!