Mål, RUF:
1-0 Larsson, Daniel (LB)

Varningar, RUF:
Osberg, LB

Efter en oerhört trevlig seger i premiären var det återigen dags för match och denna gång hemmapremiär för säsongen 2023. Götaholms BK stod för motståndet denna fina fredagskväll. En del personer var åter tillgängliga för spel vilket resulterade i lite ändringar i truppen. Följande lag startade:
Filip M
Olsson Filip L Mikro
Kaage LB
Gustav Larsson Osberg
Harris Svensson, A

Avbytare: Jonasson, Persson, Granäng, Böhm, Svensson, J.

Romelanda inleder matchen på ett bra sätt. Genom en hög press kan RUF skapa tryck och plocka upp bollen på mittfältet. Det gick fort även i denna match för de gulsvarta att hitta rätt. I 9.e minuten kunde vi genom en väldigt bra hörna från Daniel ”LB” Bengtsson sätta dit 1-0. Bollen lyfts in fint i boxen och Daniel Larsson är starkast och kan sätta dit sitt första mål för året. Efter målet jämnas matchen ut och Götaholms kan skapa lite tryck på kanterna men genom stabilt målvaktsspel från Filip resulterar lägena inte i något. Första halvlek är inte någon fantastisk tillställning. RUF har några omställningar och lägen som tyvärr inte mynnar ut i annat än någon enstaka hörna. I slutet på halvleken rivs Harris ner precis utanför motståndets straffområde och Götaholms back får syna det röda kortet. Frisparken går inte i mål och resultatet står sig halvleken ut.

Inför andra halvlek går RUF ut med en man mer och fast beslutna om att inte dra ner på tempot. Romelanda trycker på och skapar mycket lägen men det vill sig inte för de gulsvarta denna kväll. RUF dominerar andra halvan av matchen och en bit in i andra får vi en frispark i ett bra läge strax utanför straffområdet. LB är snabbtänkt och ber inte om avstånd för muren när han ser att målvakten är ute. Han slår in bollen i mål och RUF ges målet. Efter en kort stund av glädje blåser domaren igen. Bortdömt. Linjeman bedömer att bollen studsar och målet döms bort. RUF skapar ytterligare ett par goda chanser för att utöka ledningen men tyvärr utan framgång. Matchen blåses av och Romelanda har tagit andra trepoängaren för året och är efter kvällen ensam serieledare med 6 av 6 möjliga pinnar.

Nästa match spelas redan på onsdag den 19/4, då borta mot Kärra KIF. Kärra har en vinst och ett kryss efter sina första två matcher så vi förväntar oss en bra match mot tufft motstånd på Klarebergsvallen, avspark 20:15.