Kaage(C)
Sjöberg - F. Larsson - C. Olsson
Mattiasson

Bänken: Böhm, P. Persson, Granäng, M. Persson, Sjösvärd

För omväxlings skull kunde ledarstaben i RUF inför denna omgång välja bland många tillgängliga spelare. Valet föll på att låta startelvan från förra veckans segermatch vara intakt men att rotera några spelare på bänken.

Efter en solig och fin vårdag började det bli lite småkyligt när matchen skulle sparkas igång klockan 20:15 på onsdagskvällen. RUF-spelarna var dock på tårna direkt från start och man var inledningsvis det bättre laget.

Redan efter fem minuter fick Gustav Flodin skottläge till höger i straffområdet efter att bollen studsat lite fram och tillbaka mellan flera spelare. Gustav drog till med ett lågt skott mot bortre stolpen som gick in i mål utom räckhåll för hemmalagets målvakt. 0-1!

Romelanda fortsatte sedan att spela bra, men Kärra visade tidigt att man var farliga i omställningsspelet. Efter en dryg kvart kunde hemmalaget kvittera efter att man ställt om med en lång boll mot sin högerkant och därefter spelat in bollen centralt strax utanför straffområdet där den sköts in i mål, lågt invid ena stolpen.

Även om kvitteringsmålet kanske kom lite plötsligt lyckades Romelandaspelarna skaka av sig besvikelsen snabbt. Knappt fem minuter senare spelade Gustav Flodin fram bollen till Max Harris tiotalet meter in på offensiv planhalva. Med en mycket snygg medtagning lyckades Max elegant ta sig förbi sin försvarare, avancera fram mot mål, runda målvakten och rulla in 1-2. Ett fint fotbollsmål!

Med kvarten kvar att spela på den första halvleken började Romelanda tappa en del av sitt spel och Kärra KIF tilläts komma i flera farliga anfall. Bland annat hade man ett distansskott som tvingade Mattiasson i Romelandas mål till en utmärkt räddning när han sträckte ut ordentligt till höger.

Kärra skapade också en del hörnor i den första halvleken, men ett samlat Romelandaförsvar såg ut att klara sig från ytterligare baklängesmål innan pausvilan. I den 41:a minuten kunde dock Kärra kvittera med ett mål som inte var helt olikt deras första. En längre boll ut mot högerkanten, därefter inspel vid straffområdeslinjen och ett skott lågt invid ena stolproten. Möjligen borde Romelanda med lite bättre hemarbete ha kunnat förhindra detta avslut.

Halvtidsresultatet skrevs alltså till 2-2, vilket skapade viss frustration hos Romelandaspelarna som ändå hade genomfört en klart godkänd halvlek. Inga byten gjordes direkt i paus.

RUF-spelarna visade sedan beslutsamhet i den andra halvleken. Man var inte alls nöjda med ett oavgjort resultat. Den första riktigt heta målchansen gick dock till hemmalaget, som efter en lite tilltrasslad situation kom fram till ett friläge i straffområdet. Filip Mattiasson i Romelandas mål kunde dock göra ännu en kvalificerad räddning.

Efter drygt tio minuter kunde RUF återigen ta ledningen i matchen, detta efter ett mycket märkligt mål. Daniel Larsson fick ett inspel i straffområdet och sköt ett hårt skott rakt på hemmalagets målvakt. Målvakten räddade, men bollen gick rakt upp i luften men inte över ribban. Efter en studs och ett misslyckat försök att få bort bollen hamnade den till slut i mål, och ingen visste nog om den varit över linjen före eller efter det att Max Harris petat till den invid mållinjen. Referatförfattaren väljer dock att gå på det officiella matchprotokollet som gav målet till Max Harris. Oavsett vilket ett väldigt turligt mål för Romelandas del!

Bara åtta minuter senare kunde Romelanda utöka sin ledning. Inbytte Martin Granäng fick en spark på foten inne i straffområdet i ett bra läge, och domaren pekade på straffpunkten. Daniel Larsson stegade bergsäkert fram och skickade in bollen i mål till 2-4 i den 65:e minuten.

I slutet av matchen spelade RUF ett på det stora hela kompakt och disciplinerat spel, trots att man tvingades till flera byten och positionsförändringar till följd av trötta och småskadade spelare. Vid några tillfällen slarvade man lite med att avsluta anfallen vilket ledde till omställningar för hemmalaget. Kärra KIF hade bland annat ett par frisparkar i fina skottlägen, men man lyckades aldrig på allvar hota Romelandas mål. 2-4 stod sig tiden ut, och RUF kunde inkassera sin tredje fullpoängare på lika många försök.

Sammanfattningsvis en väl genomförd match från Romelandas sida där man vann rättvist mot en bra motståndare. Samtidigt är det också skönt att det känns som att det finns ytterligare några procent till att hämta i spelet. Att ha tagit nio poäng på säsongens tre första matcher trots detta lovar gott inför fortsättningen av säsongen.