P. Persson
Sjöberg - Kaage (C) - F. Larsson
Mattiasson

Bänken: A. Svensson, C. Olsson, Jonasson, Sanne, Sjösvärd

Känslan inför matchen var att Surte IS FK är ett sådant där lag som är bättre än vad tabellen visar. Denna bild kom att bekräftas under den första halvleken då bortalaget startade matchen bäst. Det var tydligt att man hade kommit till spel med ett starkt manskap.

RUF lyckades dock reda ut matchinledningen utan att släppa till alltför klara målchanser. Efter 15-20 minuter var man ändå bra med i matchen och skapade ett par bra lägen. Man hade bland annat en nick på ett högerinlägg som räddades snyggt av Surtes målvakt. Daniel Larsson hade också ett fint läge på en hörna men bollen kunde räddas på mållinjen.

Annars var det Surte som hade de allra hetaste målchanserna. När man kom i ett fint skottläge inne i straffområdet trodde nog de flesta på en bortaledning, men Filip Mattiasson i Romelandamålet sträckte ut och styrde bollen i stolpen. Returen gick till en Surtespelare men Filip var snabbt uppe och kunde rädda ut till hörna. Två riktiga klassräddningar från Romelandas målvakt!

En stund senare kom bortalaget till ännu ett fint läge i straffområdet, men även denna gång lyckades hemmamålvakten få fingrarna på bollen och styra ut den till en resultatlös hörna. Ytterligare en fantastiskt fin räddning!

RUF kunde så småningom gå till halvtidsvila efter en halvlek där bortalaget varit det något starkare laget, men där man ändå var bra med i matchen och fortfarande hade nollan intakt.

I den andra halvleken fick publiken se ett mycket starkt Romelanda ta kommandot om tillställningen när hemmalaget successivt mattades av. RUF stod för ett närmast prickfritt försvarsarbete samtidigt som man skapade längre och bättre anfall. Efter tio minuter kunde Daniel Larsson vinna bollen på offensiv planhalva, marschera fram i planen och spela ut den till Jonathan Böhm på högerkanten. Böhm stod för ett fint inlägg som nickades in av Daniel "LB" Bengtsson. 1-0!

Endast fyra minuter senare kunde Romelanda utöka sin ledning. Jonathan Böhm fick återigen bollen på högerkanten och kunde mycket snyggt trycka sig förbi sin försvarare och servera Daniel Larsson öppet mål inne i straffområdet. 2-0, efter en fin prestation av Romelandas ytter!

Tre minuter senare kom ännu ett mål vilket i praktiken dödade matchen. Denna gång var det ovane målskytten Calle Olsson som förvaltade en framspelning från "LB" med ett lite avigt avslut som letade sig in i mål invid ena stolpen. 3-0 med mindre än halvtimmen kvar att spela!

Bortalaget kunde aldrig hämta sig från denna period. Slutskedet av matchen blev i stora drag odramatiskt. RUF försvarade sig väl och kunde också komma upp i några bra omställningar som med lite flyt hade kunnat resultera i ytterligare mål. När domaren blåste för full tid kunde glada Romelandaspelare inkassera ytterligare tre poäng i en svår match!

Sammanfattningsvis en bra insats från Romelandas sida. Surte ställde upp med ett starkt manskap och gjorde en bra första halvlek. Med viljan på rätta stället och med en målvakt i storform kunde dock RUF arbeta sig in i matchen och i den andra halvleken var man istället det klart bättre laget. Tre nya, fina, poäng på kontot innebär att RUF nu skapat sig en liten lucka i tabellen, då det är fem poäng ner till Floda BoIF och Pushers BK/Masthuggets BK på andra- och tredjeplatsen. De två kommande veckorna kan man dessutom se fram emot hemmaderbyn mot först FC Komarken och därefter Kareby IS.