D. Bengtsson
C. Olsson - Kaage (C) - Flodin
Mattiasson

Bänken: Sjöberg (Böhm), Jonasson (Harris), Granäng, Osberg, Sjösvärd

För första gången på ett par år deltar RUF i Östra Cupen. Helgens matcher blir också de första för förra årets seriesegrare i Division 5A. Det bjöds dock på allt annat än mjukstart då division 2-laget Qviding FIF stod för motståndet.

Det stod tidigt klart att det var en bra motståndare man mötte. Samtidigt inledde RUF ändå på ett ganska bra sätt utifrån sina förutsättningar. Man stod upp bra i det uppställda spelet i stora delar av den första halvleken. De gånger man gjorde misstag blev man dock straffade hårt och Qviding visade då att det skiljer en hel del mellan division 2 och division 4.

I matchens 8:e minut kunde Qviding ta ledningen efter en variant på ett inkast, ett mål som med Romelandaögon kanske kändes lite onödigt. Bollen spelades in centralt i straffområdet och sköts in i mål bakom Filip Mattiasson till 1-0.

Efter ett fortsatt klart godkänt uppträdande från Romelandas sida, där man bland annat skapade tre hörnor under matchens första 30 minuter, kunde Qviding sedan dra ifrån målmässigt närmare slutet av halvleken. Efter ett bolltapp på egen planhalva kunde Qviding utnyttja hål i Romelandaförsvaret och prickskjuta in 2-0 lågt invid ena stolpen i matchens 22:a minut.

Bara minuten innan halvtidsvilan (Östra cupens gruppspelsmatcher spelas i 2*30 minuter) kom sedan matchens snyggaste mål. En Qvidingspelare avlossade bössan från ena hörnet av straffområdet. En riktig kanonträff gjorde att bollen gick in i bortre krysset. 3-0 i paus i en match där RUF hade börjat mattas av allt mer, även om underläget kändes som något mål för stort.

I den andra halvleken hade Romelanda inte så mycket att säga till om. Det hela blev mest en transportsträcka mot en nu oundviklig förlust. Då och då växlade Qviding upp och stod för ett par fina anfall. Filip Mattiasson fick stå för ett par bra räddningar som hjälpte till att hålla siffrorna nere.

I matchens 46:e och 51:a minut kunde Qviding pricka in både 4-0 och 5-0. Efter detta befarade man att det skulle bli väldigt långa sista 10 minuter med risk för ytterligare baklängesmål. RUF kunde dock reda ut avslutet av matchen på ett godkänt sätt, samtidigt som Qviding säkert var nöjda med dagsverket. Slutresultatet skrevs till 5-0.

Sammanfattningsvis en match där det var klasskillnad mellan lagen och där det är svårt att dra några stora växlar på prestationen. Vi kan dock konstatera att bollen är i rullning igen, och hoppas kunna stå för en fin prestation och göra årets första mål redan imorgon då FC Kålltorp står för motståndet i Östra cupens andra gruppspelsomgång.