Skottstatistik (på mål): RUF 10(3) - 9(5) Kålltorp

Flodin, Yngwe, Bengtsson, Böhm, E. Forssten
Jonasson, Kaage (C), Sjöberg
Sjösvärd

Ersättare: Olsson (Sjöberg), Marek, Osberg, Mattiasson

På söndagen spelade RUF fotbollsmatch för andra dagen på raken. FC Kålltorp stod för motståndet och dagens spelplats var Hjällbovallens konstgräs. Det var två seriesegrare från säsongen 2023 som ställdes mot varandra, Kålltorp vann förra årets upplaga av Division 6C, medan Romelanda tog steget upp till Division 4. Dagens moståndare FC Kålltorp skrällde till det rejält i förra årets upplaga av Östra Cupen då de bland annat slog ut nuvarande Division 2 laget Jonsereds IF, de har tidigare i år i en träningsmatch även besegrat Romelandas seriekollega i årets Division 4A, Partille IF i en träningsmatch. Förväntningen var därför att de skulle bjuda upp till ett mycket bra motstånd.

RUF hade inte så mycket att säga till om på lördagens match mot Qviding, däremot stod man upp bra stora delar av matchen men blev straffade väldigt hårt av ett klart bättre motståndarlag. Till söndagens möte hade truppen krympt då Jakob Eriksson, Daniel Larsson och Martin Granäng inte var tillgängliga för spel. Tillkom i dagens trupp gjorde Elias Forssten (-07) samt en för dagen spelande tränare Oscar Marek.

Det var en ganska avvaktande start från båda lagen och publiken fick inte se något direkt skönspel under den första halvleken. RUF hade större delar av bollinnehavet, men hade svårt att skapa några konkreta målchanser. Det låste sig ofta på den sista tredjedelen och slutade med ett felbeslut. Kålltorp backade hem lite mer och var välorganiserade, samtidigt som man kändes betydligt hetare i den offensiva tredjedelen än RUF.

Efter kvarten spelad hade Kålltorp skapat två ganska bra lägen som Sjösvärd räddat och i den 24:e minuten kom ledningsmålet inte helt ologiskt. Efter ett inlägg från Romelandas högerkant fick en Kålltorps anfallare alldeles för mycket tid på sig, han kunde plocka ned bollen och slå in den på volley i höjd med straffpunkten ganska ostört.

Några minuter senare blåste domaren för halvtidsvila, då det endast är 2x30 minuter vi spelar i Östra cupen. Inför matchens andra halva gjordes ett byte då Calle Olsson ersatte Fredrik Sjöberg.

RUF startade upp andra halvlek något piggare och hade ett väldigt stort bollinnehav. Max Harris var sånär att kvittera dryga kvarten in efter ett inlägg från vänsterkanten. Istället skulle Kålltorp bara någon minut senare utöka sin ledning till 2-0. En djupledsboll in bakom Romelandas backlinje och Kålltorps anfallare kunde chippa in bollen bakom en lite sent utrusande Romelandamålvakt.

Därefter fortsatte Romelanda att hålla mycket av bollen, Isak Karlsson var nära att reducera men såg sin volley gå strax utanför. Isak skulle dock revanschera sig, och som han gjorde det. Med ungefär tre minuter kvar av matchen plockade han upp en andraboll, klev fram några meter och avlossade en raket upp i bortre krysset från cirka 25 meter.
En riktig snygg prestation och årets första RUF-mål kan mycket väl stå som årets snyggaste när vi summerar denna säsongen.

Närmare än detta kom tyvärr inte Romelanda denna dagen och därav blir det ingen fortsättning i årets upplaga av Östra Cupen. FC Kålltorp har fortfarande chansen att gå vidare till slutspel, men då lär det krävas en seger mot Qviding FIF på onsdag.

Sammanfattningsvis har många spelare under helgen fått säsongens första 120 minuter i benen, vilket vi i första hand tar med oss. Det finns mycket att jobba på både fysiskt och spelmässigt för att vi ska vara där vi vill vara, förhoppningsvis ser det bättre ut när säsongen drar igång om drygt sex veckor. Nu har vi spelledig helg innan vi får vår första riktiga träningsmatch den 9/3 när Sandarna BK gästar oss. Väl mött då!