Olsson
Sjöberg - Larsson - Flodin
Mattiasson

Bänken: Sjösvärd, Jonasson, J.Svensson, A.Svensson, M.Björnrud

Efter en något turbulent uppladdning med sjukdomar och skador tog RUF emot Croatia i årets hemmapremiär av Division 4A. Bortalaget hade inte noterats för en enda match på försäsongen samtidigt som deras premiärmatch blivit inställd. Det var alltså årspremiär för Croatia och det var väldigt ovisst på förhand vad för typ av manskap de skulle komma med till Romevi.

Ett gäng unga RUF-supportrar hade förberett sig väl för hemmapremiären med egengjorda flaggor och målningar. Väldigt kul att se!

Romelandapubliken fick se ett välkänt ansikte på planen igen då Filip Larsson gjorde comeback i mittlåset!

Det märktes tidigt i matchen att hemmlaget skulle få ha mycket bollinnehav i denna matchen, men det var bortalaget Croatia som gjorde första målet i den här galna matchen. En frispark strax utanför straffområdet skruvades runt muren och in i mål, 0-1 efter endast sju minuter spelade.

RUF skulle efter detta äga väldigt mycket boll, men det slarvades något utöver det vanliga och såg stundtals extremt lojt ut. Trots detta skapades det många målchanser och man kände på sig att det förr eller senare skulle rassla till i bortalagets nät.

I matchminut 22 kom så kvitteringen och detta genom coach Oscar Marek som snyggt styrde in ett inspel från "LB". Ledningsmålet kom några minuter senare, samma framspelare men denna gången fick Max Harris skriva in sig i målprotokollet.

Nu trodde nog många att det skulle kunna rinna iväg till en stor hemmaseger, då bortalaget redan såg rätt utmattade ut. Men Romelanda fortsatte att spela väldigt nonchalant och kort efter ledningsmålet kvitterade gästerna till 2-2, efter ett rent ut sagt uselt försvarsspel av RUF.

Någon minut innan halvtidsvilan skulle Romelanda ta ledningen på nytt. Max Harris gjorde sitt andra för dagen, när han höll sig framme likt den måltjuv han är och kunde stöta in ett inlägg från Oscar Marek.

Det var ett frustrerat RUF som gick in i halvtidvilan, efter att ha genomfört den solklart sämsta halvleken hittills i år. Trots detta hade det skapats en kavalkad av målchanser och ledningen borde varit betydligt större.

I andra halvlek kom hemmalaget ut bestämt med tanken om att döda matchen snabbt. Detta kunde man även göra. Först gjorde Jonathan Böhm sitt första seriemål för året efter passning av Alfons Svensson, vilket betydde 4-2. Kvarten in i den andra halveken fullbordade Max Harris sitt hattrick och som han gjorde det! RUF fick frispark några meter utanför straffområdet, Harris klev fram och borrade upp den i bortre krysset. Detta var matchens sjunde och klart snyggaste mål.

Harris mål skulle påbörja en period av matchen med "Hawaii-fotboll" som undertecknad tidigare aldrig har skådat. Inte ens i lokalfotboll. Under en period på 18 minuter gjordes hela sju mål och när matchklockan slog minut 80 stod det osannolika 8-5 på resultattavlan, därtill hade RUF även lyckats hinna med att bränna otroligt många målchanser. Bland annat missades en straffspark som Croatias målvakt räddade. Ja, det var inte precis något bländande försvarsspel vi fick se på Romevi denna fredagskvällen. RUF genomförde många byten i den andra halvleken, vilket kan ha förstärkt den kaotiska tillställning vi fick uppleva på planen. Isak Karlsson fick under denna serien av mål näta för andra matchen i rad och Max Harris satte dit sitt fjärde för dagen. RUF:s åttonde mål gjordes av Liam Åsberg Kalkemyr, vilket var hans första i den gula tröjan.

Sammanfattningsvis tar vi med oss tre poäng och en stekhet Max Harris. Prestationen var av allt att önska och vi blickar framemot nästa omgång när vi gästar Partille IF på Lexby IP. Där krävs det en betydligt bättre prestation om vi ska få med oss några poäng. Hoppas vi ses där!