D. Bengtsson
Flodin - Kaage (C) - C. Olsson
Mattiasson

Bänken: Jonasson (H. Björnrud), Granäng (Karlsson), Osberg (Yngwe), Forssten (Böhm), Sjösvärd

Årets tredje match spelades på ett ganska kyligt Lexby. Hemmalaget Partille IF FK hade inlett serien med två storförluster och var nog sugna på årets första poäng. Hög press och full fart framåt beordrades från Romelandas ledarstab för att försöka tvinga fram osäkerhetskänslor hos ett hemmalag med stukat självförtroende.

Men så blåstes matchen igång, och det publiken fick se var i stället ett makligt matchtempo med två lag som kände på varandra. Hela den första halvleken var en tillknäppt historia. Efter ungefär en kvart skapade hemmalaget en första klar målchans. En mycket välslagen frispark från mitten av RUF:s planhalva till vänster i spelriktningen hittade en anfallande spelares panna. Bollen nickades i ribban, och Romelanda kom undan med blotta förskräckelsen.

I övrigt hände knappt något att rapportera om under matchens första 45 minuter. Båda lagen fick någon enstaka hörna, men inte heller då blev det riktigt farligt. 0-0 stod sig till paus efter en, snällt sagt, medioker första halvlek.

Till den andra halvleken fick Romelanda chansen att göra en nystart. Den chansen lyckades man ta. Efter bara knappt tre minuter kunde Henrik Björnrud kasta ett långt inkast från vänsterkanten, perfekt till Max Harris, som säkert nickade in bollen i mål. 0-1!

Den andra halvleken bjöd sedan på ett något mer böljande spel, där det blev lite mer ytor att anfalla på för de båda lagen. Samtidigt kan man absolut inte påstå att det duggade tätt mellan målchanserna. Känslan var ändå att RUF var det något starkare laget, och med ett resultat där hemmalaget skulle tvingas uppåt fanns det gott hopp om att fler offensiva ytor skulle öppna upp sig.

I mitten av halvleken började Romelanda göra byten för att behålla energi på planen. Så småningom kunde man också utöka sin ledning, och det var ett sådant där mål som kom i precis rätt läge av matchen. Isak Karlsson kunde ta sig förbi sin försvarare till höger i spelriktningen och nere vid kortlinjen spelade han bollen snett-inåt-bakåt till Liam Åsberg Kalkemyr, som hann först fram och kunde skjuta in bollen i mål. 0-2!

Kort efter målet ställde RUF om till fyrbackslinje för att skydda sin ledning. Detta klarade man av med bravur. Partille hade egentligen bara en ordentlig målchans i den andra halvleken, och det var en nick från snäv vinkel som Filip Mattiasson kunde rädda ut till hörna. För övrigt kändes det hela mycket stabilt.

Slutet av matchen bjöd på ett riktigt busväder, när regn så småningom övergick till snö. Några få tappra i publiken valde trots detta att stanna till slutet. Romelanda hade ytterligare en fin målchans i slutet av halvleken när Martin Granäng spelades fri, men Martin fick ingen riktig träff på avslutet så hemmalagets målvakt kunde rädda relativt enkelt. Men vad gjorde det? Kort senare blåste domaren för full tid och RUF kunde inkassera tre nya, friska poäng!

Sammanfattningsvis ingen fantastisk prestation från Romelandas sida, men en solid defensiv kombinerat med en för dagen tillräckligt bra offensiv gjorde att man ändå i slutändan kunde vinna på ett stabilt sätt. Kanske kunde någon säga att RUF haft lite flyt med spelprogrammet i de inledande omgångarna, men samtidigt kan ingen ta ifrån laget att man tagit sju poäng på tre matcher utan att ha fått någon riktig fullträff i det egna spelet. Det om något är väl ett gott besked inför fortsättningen? Nu laddar vi för årets första, prestigefyllda, derby när Ytterby IS kommer till Romevi på fredag!